Taalklas de Waaier

Als kinderen uit het buitenland nieuw in Nederland zijn, moeten zij eerst de taal onder de knie krijgen, voordat zij kunnen instromen in het reguliere basisonderwijs. Daarvoor kunnen zij terecht bij Taalklas De Waaier.

Al 30 jaar (opgericht in augustus 1993) verzorgt de Waaier onderwijs voor nieuwkomers in onze regio. Momenteel hebben we een locatie op basisschool de Wegwijzer en op basisschool de Kring.

De Waaier is bestemd voor kinderen van 6 t/m 12 jaar, die korter dan 1 jaar in Nederland verblijven. In een jaar tijd leren we deze kinderen de basis van het Nederlands spreken, lezen en schrijven. Ook komt het rekenen aan bod. Daarbij kijken we door de groepen heen naar het individuele niveau van het kind.

Minstens zo belangrijk is dat deze kinderen zich veilig en geborgen voelen. Zij hebben vaak een hoop meegemaakt in hun land van herkomst. Onze medewerkers hebben ervaring in het omgaan met kinderen die de Nederlandse taal nog niet spreken.

Rustig wennen

Naast het taalonderwijs laten we de kinderen kennismaken met allerlei aspecten van onze samenleving. We dragen bij aan hun inburgering. De kinderen gaan 5 dagen in de week naar de taalklas. Ongeveer een maand voordat de kinderen doorstromen naar een reguliere basisschool, zullen zij 1 dag in de week gaan wennen op hun nieuwe basisschool.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.